Pišite nam

welcome@vitaverde.rs

Pozovite nas

011 / 36 11 826

Vita-Verde_Logo

Mahovina

Ako tražite originalan i moderan način da svoj unutrašnji prostor učinite zelenijim, mahovina ima toliko toga da ponudi. Šta kažete na sliku od mahovine, na primer, uključujući različite sorte mahovine i okvire. Ili šta kažete na zid od mahovine, slova od mahovine ili logotip kompanije napravljen od mahovine?

Sve izrađujemo po meri u našoj radionici, u veličini, vrsti mahovine i završnoj obradi koju želite. Svaki proizvod je jedinstven zbog upotrebe različitih vrsta mahovine, kao što su mahovina od irvasa, mahovina od lukovice i ravna mahovina. Pored prirodnih nijansi zelene mahovine, možete odabrati i druge boje uključujući plavu, žutu ili ljubičastu.

Mahovina se tretira ekološki prihvatljivom biorazgradivom tečnošću za pripremu, tako da će nastaviti da napreduje dugo vremena i da zadrži svoju prirodnu boju. To znači da mahovini uopšte nije potrebno održavanje, pa čak ni voda ni svetlost.

Mahovina je divan prirodni proizvod koji se može koristiti u svakom enterijeru, čak i na mestima gde nema prirodnog dnevnog svetla. Mahovina donosi „prirodu“ u zatvorenom prostoru. Mogućnosti su beskrajne: slike od mahovine, zidovi od mahovine, plafoni od mahovine i logotipi sa mahovinom. Sve se izrađuje po meri u sopstvenoj radionici prema željenim dimenzijama, vrsti mahovine i završnoj obradi.

Poreklo

Mahovina koju koristimo potiče iz šuma u ​​severnoj i istočnoj Evropi gde se uzgaja u rezervama kako bi se potkopala prekomerna eksploatacija. Beru se ručno od strane priznatih kompanija. Ovaj proces je potpuno bezopasan za prirodu jer mahovina ponovo raste. Nakon berbe, mahovina se čisti i tretira ekološki prihvatljivim tečnim preparatom. Kao rezultat toga, mahovina nastavlja da izgleda divno dugi niz godina i zadržava svoje prirodne boje.

Tipovi mahovina

Ravna mahovina (Flat moss)

Kao što ime govori, ravna mahovina je prilično ravna i ima malo reljefa. Ova mahovina je pravi izbor ako je potrebna vrlo mala dubina u zidu od mahovine. Mahovina se priprema na isti način kao i kuglasta mahovina kako bi zadržala prirodnu boju i strukturu.

Loptasta mahovina (Ball moss)

Kuglasta mahovina je mahovina od listova koja se veoma razlikuje po obliku i visini. Ovo stvara svež, brdoviti pejzaž za dodatnu dinamiku i dubinu u zidu od mahovine. Mahovina se tretira tako da ostane mekana i zadrži lepu zelenu boju.

Irvas mahovina (Reindeer moss)

Irvas mahovina je žbunasta mahovina sa mnogo malih grana. Mahovina je prirodno zelenkasto siva, ali dodavanjem prirodnih pigmenata dostupna je u raznim bojama. Mahovina može da sadrži male borove iglice i grančice – ovo stvara još prirodniji efekat.

Rešenja

Slika od mahovine (Moss painting)

Slika od mahovine je jedinstveno umetničko delo sa strašću prema prirodi i može se napraviti u različitim veličinama i sa različitim vrstama mahovine. Slike od mahovine su opremljene sistemom za kačenje dizajniranim da okači slike na zid veoma lako.

Zid od mahovine (Moss Wall)

Zidovi od mahovine su savršeno rešenje za transformaciju golih zidova u žive zelene oaze. Montirajući nekoliko panela jedan pored drugog, možemo napraviti prelep zid od mahovine bilo koje željene veličine. Čak i stubovi i plafoni mogu biti ukrašeni mahovinom. U zavisnosti od postojećeg zadnjeg zida, paneli se montiraju sa nekoliko zidnih čepova i šrafova, ili se mahovina može direktno postaviti na zid.

Logo mahovina (Logo moss)

Ako želite da imate nešto drugačije, logotip mahovine može biti upravo ono što tražite. Moss logo je dobar način da poboljšate imidž vaše kompanije. Simbolizuje održivu, ekološki svesnu organizaciju i ostaviće trajan utisak na vaše kupce i posetioce. Dozvolite vašoj mašti da pobegne sa vama i razgovarajte sa nama o vašim najkreativnijim idejama za zanat od mahovine.

Nega i održavanje

Mahovina se može koristiti u bilo kom enterijeru i ne zahteva svetlost ili vodu. Uz samo malo održavanja, vaša mahovina će ostati lepa dugi niz godina. Za održavanje kvaliteta mahovine preporučujemo nivo vlažnosti od 30 do 70 procenata. Ovo se smatra standardnim nivoom za prosečnu unutrašnju klimu. Veoma nizak nivo vlažnosti bi mogao da isuši mahovinu i smanji njenu elastičnost, čineći mahovinu ranjivijom. Kada se nivo vlažnosti poveća, elastičnost mahovine će se automatski oporaviti. Ako je mahovina malo oštećena ili se olabavi, možete je lako popraviti dodavanjem nove mahovine na zakrpe ili upotrebom specijalnog spreja za mahovinu.

Mahovina daje prirodan miris. Možda ćete moći da osetite ovaj miris nakon što je mahovina postavljena. Miris je potpuno bezopasan i postepeno će nestati u roku od nekoliko nedelja.

Pakovanje

Sve porudžbine su upakovane pažljivo i profesionalno. Ambalaža je posebno razvijena da zaštiti mahovinu od oštećenja tokom transporta što je više moguće.
Pogledajte još